Gebakken wijting met een boekweit-roodlofsalade
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuks wijting filet met vel
- 150 gram boekweit
- 1 stuks roodlof
- 1 stuks paksoi
- 0.5 bosje peterselie
- 0.5 bosje dragon
In Huis
- olie om te bakken
- 2 el citroensap
- 2 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Kook de boekweit volgens de verpakking en laat afkoelen. Snij de roodlof in dunne reepjes en de paksoi in stukken. Meng dit met de boekweit en breng op smaak met citroensap, olijfolie en gehakte peterselie en dragon.
- Verhit olie in een koekenpan en bak de wijtingfilets met de huidkant naar beneden 3 minuten op middelhoog vuur. Draai om en bak nog 1 minuut.
- Verdeel de salade over borden en leg de wijtingfilets erop.