Gebakken Victoriabaars met aardappels en Gegrilde venkel
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) Victoriabaars
- 800 g Aardappelen vastkokend
- 3 stuk(s) Venkel
- 200 ml Room
In Huis
- 2 el Olie
- 1 klontje(s) Boter
- 2 el Citroensap
- naar smaak Peper
- naar smaak Zout
Recept stappen
- Schil de aardappels en kook ze gaar in ca. 10 minuten.
- Verwijder de stengels en de onderkant van de venkel en snij in plakken van circa 1cm – laat het hart zitten zodat de plakken makkelijker bij elkaar blijven.
- Besprenkel de venkel met wat olie, zout en peper.
- Grill de plakken venkel om en om tot ze bruin en een beetje zacht worden. Hou de venkel warm onder wat folie.
- Als de aardappels bijna gaar zijn begin je met de vis. Verwarm de boter in een koekenpan.
- Als de boter is gestopt met schuimen, bak je de victoriabaars een paar minuten aan elke kant tot dat de vis gaar is. Gebruik eventueel nog 2 minuutjes een deksel.
- Haal de vis uit de pan en houdt warm met wat folie.
- Voeg de citroensap, room, peper en zout toe aan de warme pan van de vis. Kook even in tot een mooie saus.
- Serveer de gebakken victoriabaars, met de aardappels, venkel en saus.