Gebakken skrei met gekaramelliseerde roodlof en venkel
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks venkel
- 4 stuks skreifilet
- 2 stuks roodlof
In Huis
- 50 gram roomboter
- olie om te bakken
- 2 el suiker
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Haal de skrei uit de ijskast om op temperatuur te komen.
- Haal de onderkant van de venkel, verwijder het loof en snijd de venkel in kwarten (of achten, afhankelijk van de grootte). Verwarm de helft van de boter met een scheutje olie in een grote koekenpan (de venkel en roodlof moeten erin passen) op halfhoog vuur. Voeg als de boter begint te kleuren de venkel toe en laat ca. 3 minuten smoren, draai dan om en bak opnieuw 3 min.
- Bestrooi de skrei met zout en peper. Verhit een koekenpan en verwarm de andere helft van de roomboter. Bak de skrei ca. 6 min op de huidkant, en 2 min op de andere kant tot gaar.
- Verwijder ondertussen de onderkant van de roodlof en snijd de stronkjes door de helft. Voeg toe aan de pan venkel en bak ca. 2 min. Voeg 2 el suiker toe aan de boter en laat die karamelliseren. Draai de roodlof en bak nog ca. 2 minuten aan de andere kant. Draai de venkel ook zodat die niet verbrandt.
- Serveer de skrei met de gekaramelliseerde groenten.