Gebakken kabeljauw met basilicumorzo en spinazie
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram spinazie
- 440 gram kabeljauw
In Huis
- 80 gram parmezaanse kaas
- 400 gram orzo
- 1 liter kokend water
- 2 blokje(s) kippenbouillon
- 4 teentje(s) knoflook
- 1 bosje basilicum
- 2 klontje(s) boter
- olie om te bakken
- bloem
Recept stappen
- Zet de waterkoker aan.
- Doe de aangegeven hoeveelheid kokend water in een maatbeker met de verkruimelde bouillonblokjes.
- Was de spinazie (in delen) met behulp van een slacentrifuge.
- Haal de vis vast uit de koeling en dep droog.
- Rasp de Parmezaanse kaas fijn.
- Hak de knoflook fijn. Doe 3/4de van de knoflook samen met de orzo in een pan en voeg om te beginnen 3/4de (!!) van de bouillon toe. Breng aan de kook laat zachtjes met deksel 10 tot 12 minuten koken. Check tussendoor of het niet droog kookt of als het te nat blijft haal je op het laatst de deksel eraf.
- Pureer (in een keukenmachine of het bakje van de staafmixer) de basilicum met 100 ml (bij 4p) van de bouillon.
- Draai als de orzo beetgaar is en bijna droog gekookt het vuur uit en roer de basilicum, een klontje boter en de Parmezaanse kaas erdoor. Dek af en laat even rusten.
- Roerbak nu in een beetje olie de spinazie (in delen) samen met de laatste ¼ knoflook. Zet het vuur uit als de spinazie is geslonken en dek af.
- Doe wat bloem op een bord en wentel de visfilets daarin. Verwarm een goede klont boter in een koekenpan en bak de visjes heel kort bruin en gaar. Bestrooi met wat peper en zout naar smaak en serveer direct met de orzo en de geroerbakte spinazie.