Gebakken scholletje met kappertjesjus en rijstsalade met veel groenten en kervel
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 filet(s) Scholfilet
- 200 g Basmatirijst
- 1 stuk(s) Rode puntpaprika
- 1 stuk(s) Venkel
- 400 g Gemengde tomaten
- 1 stuk(s) Courgette
- 4 el Kervel
- 2 el Kappertjes
In Huis
- 4 el Olijfolie
- 1 el Rode wijnazijn
- 1 tl Dijonmosterd
- naar smaak Peper en zout
- 2 klont(en) Boter
- 2 tl Citroensap
Recept stappen
- Let op je hebt elders ook kervel nodig deze week.
- Gebruik 50 gram rijst en 100 ml water per persoon. Was de rijst, Breng het water met de rijst aan de kook en laat met het deksel op de pan in 20 minuten zachtjes gaar worden. Zet het vuur uit en laat de rijst nog ca. 5 minuten staan.
- Snij intussen de paprika, courgette, tomaat en venkel in mooie kleine stukjes, van eenzelfde formaat. Hak de kervel fijn.
- Giet de rijst af en spoel af met koud water, we willen de rijst namelijk koud hebben.
- Meng de groenten door de uitgelekte rijst, samen met de kervel en maak een vinaigrette van de olijfolie, azijn, mosterd en peper en zout naar smaak. Meng deze door de rijst en de groenten en zet even weg.
- Dep de scholletjes droog en bestrooi ze met zout en peper. Doe een flinke klont boter in een koekenpan en laat een beetje bruin worden, Bak dan de scholletjes ca 2 minuten aan elke kant bruin. Haal ze uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
- Doe de kappertjes samen met het citroensap en ca 4 el water in de hete pan en laat even inkoken; dit gaat heel snel! Draai het vuur uit en voeg nog een klein klontje boter toe aan de saus en laat smelten.
- Dien de schol op met de kappertjes-jus eroverheen en de salade ernaast.