Gebakken scholfilet met Zeeuwse zeekraal en wortelpeterselie-aardappelpuree
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Frieslander kruimige aardappels
- 400 gram wortelpeterselie
- 2 stuks prei
- 1 stuks courgette
- 150 gram zeekraal
- 4 filet schol
In Huis
- boter om te bakken
- 1 tl sojasaus
- kneepje citroensap (uit een flesje)
Recept stappen
- Schil de aardappels en wortelpeterselie en snij in stukken van ca. 3 cm. Zet op in een pan in een laagje water met zout en breng aan de kook.
- Kerf intussen de prei in de lengte in, spoel goed het zand er tussenuit en snij in ringen. Leg bovenop de aardappel en wortelpeterselie als het water kookt. Kook alles samen in ca. 10 minuten gaar.
- Snij de courgette in hele kleine blokjes (max 0,5 cm). Dep ze met wat keukenpapier of een theedoek zo droog mogelijk. Bak in een koekenpan of wok in een flinke klont boter op hoog vuur bruin. Spoel de zeekraal af in een vergiet en voeg op het laatst toe. Warm even mee. Maak af met de sojasaus.
- Giet de aardappels en groenten af als ze gaar zijn. Stamp fijn en breng op smaak met peper, zout en een klontje boter. Hou warm.
- Verwarm een flinke klont boter in een goede koekenpan. Dep de vis droog en bestrooi met wat peper en zout. Wacht tot de boter stopt met schuimen en bruin wordt. Bak de vis ca. 6 minuten om en om bruin en gaar. Blus af met een klein kneepje citroensap.
- Serveer de vis met de puree en courgette en zeekraal.