Gevulde portobello met rijstsalade en groenten
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram basmatirijst
- 1 stuks venkel
- 1 bakje ricotta
- 4 stuks portobello
- 3 stuks tomaten
- 1.5 stuks puntpaprika rood
- 0.5 stuks courgette
- 1 bosje peterselie
- 80 gram zonnebloempitten
In Huis
- olie om te bakken
- 0.25 tl chilivlokken
- 1 tl gedroogde tijm
- kneepje citroensap voor portobello (mag uit flesje)
- 6 el (milde) olijfolie
- 2 el citroensap voor de dressing (mag uit flesje)
- 4 tl sojasaus
- 1 tl honing
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Zet de rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout op en kook zachtjes (liefst met behulp van een vlamverdeler) gaar en droog in 8-10 minuten.
- Verwijder het kontje en loof van de venkel en snij in dunne partjes. Leg in een grote ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout. Schuif vast in de oven. Bak 15-20 minuten.
- Meng de ricotta samen met de aangegeven hoeveelheid chilivlokken, tijm, een kneepje citroensap, en zout en peper
- Verwijder de steeltjes van de portobello’s en besmeer met olijfolie, peper en zout. Vul ze met de ricotta, leg naast of tussen de venkel en bak 10-15 minuten tot ze zacht zijn.
- Bak de zonnebloempitten zachtjes in een droge pan tot ze beginnen te verkleuren. Laat afkoelen op een bordje.
- Meng de (milde) olijfolie met het citroensap, sojasaus en honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- Snij de tomaten en puntpaprika in stukjes van ca. 1cm. Snij de courgette in heel kleine blokjes. Hak de peterselie fijn. Meng met de dressing door de gare rijst. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de rijstsalade met de gevulde portobello, geroosterde venkel en bestrooi met de zonnebloempitten.