Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gebakken scholfilet met rijstsalade en kappertjesdressing

Vis

  • Totale tijd minuten
2024 32 WB gebakken scholfilet rijstsalade kappertjes kruidendressing 15999

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram basmatirijst
  • 1 stuks venkel
  • 4 el kappertjes
  • 3 stuks tomaten
  • 1.5 stuks puntpaprika rood
  • 0.5 stuks courgette
  • 1 bosje peterselie
  • 4 stuks scholfilet

In Huis

  • olie en boter om te bakken
  • 6 el milde olijfolie
  • 2 el citroensap (mag uit flesje)
  • 4 tl sojasaus
  • 1 tl honing
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Zet de rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout op en kook zachtjes (liefst met behulp van een vlamverdeler) gaar en droog in 8-10 minuten.
  3. Verwijder het kontje en loof van de venkel en snij in dunne partjes. Leg in een ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout. Bak 15-20 minuten in de oven.
  4. Hak de kappertjes grof. Meng samen met de (milde) olijfolie, citroensap, sojasaus en honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Snij de tomaten en puntpaprika in stukjes van ca. 1cm. Snij de courgette in heel kleine blokjes. Hak de peterselie fijn. Meng met 3/4de van de kappertjes dressing door de gare rijst (ziet tip). Breng op smaak met peper en zout.
  6. Dep de vis droog en kruid met peper en zout.
  7. Verwarm een klontje boter met wat olie in een koekenpan. Bak, als de boter stopt met bruisen en wat bruin wordt, de visjes gaar in 2-3 minuten per kant.
  8. Serveerde rijstsalade metde venkel en leg de scholfilet er bovenop. Verdeel de rest van de kappertjes dressing over de vis.
  9. Begin met minder rijst zodat je zelf de verhouding groenten/rijst kan bepalen.