Gebakken scholfilet met rijstsalade en kappertjesdressing
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram basmatirijst
- 1 stuks venkel
- 4 el kappertjes
- 3 stuks tomaten
- 1.5 stuks puntpaprika rood
- 0.5 stuks courgette
- 1 bosje peterselie
- 4 stuks scholfilet
In Huis
- olie en boter om te bakken
- 6 el milde olijfolie
- 2 el citroensap (mag uit flesje)
- 4 tl sojasaus
- 1 tl honing
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Zet de rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout op en kook zachtjes (liefst met behulp van een vlamverdeler) gaar en droog in 8-10 minuten.
- Verwijder het kontje en loof van de venkel en snij in dunne partjes. Leg in een ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout. Bak 15-20 minuten in de oven.
- Hak de kappertjes grof. Meng samen met de (milde) olijfolie, citroensap, sojasaus en honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- Snij de tomaten en puntpaprika in stukjes van ca. 1cm. Snij de courgette in heel kleine blokjes. Hak de peterselie fijn. Meng met 3/4de van de kappertjes dressing door de gare rijst (ziet tip). Breng op smaak met peper en zout.
- Dep de vis droog en kruid met peper en zout.
- Verwarm een klontje boter met wat olie in een koekenpan. Bak, als de boter stopt met bruisen en wat bruin wordt, de visjes gaar in 2-3 minuten per kant.
- Serveerde rijstsalade metde venkel en leg de scholfilet er bovenop. Verdeel de rest van de kappertjes dressing over de vis.
- Begin met minder rijst zodat je zelf de verhouding groenten/rijst kan bepalen.