Gebakken scholfilet met rijstsalade en kruidendressing
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 gram basmatirijst
- 1 bosje bieslook
- 3 el kappertjes
- 4 stuks tomaten
- 1 stuks venkel
- 0.5 stuks courgette
- 3 el peterselie
- paar plukjes waterkers
- 4 stuks scholfilet
In Huis
- 6 el (milde) olijfolie (voor de dressing)
- 2 el citroensap (uit een flesje)
- 3 tl sojasaus
- 1 tl honing
- klont boter
- olie om te bakken
- 0.5 tl chilivlokken (optioneel)
Recept stappen
- Zet de rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout op en kook zachtjes (liefst met behulp van een vlamverdeler) gaar en droog in ca. 8-10 minuten.
- Hak de bieslook fijn en de kappertjes grof. Meng samen met de (milde) olijfolie, citroensap, sojasaus en honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- Snij de tomaten in stukjes. Snij de venkel en courgette in heel kleine blokjes. Hak de peterselie fijn.
- Meng alles, samen met 3/4de van de bieslookdressing door de gare rijst. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat chilivlokjes. Garneer met een paar blaadjes waterkers.
- Verwarm een klontje boter met wat olie in een koekenpan. Bak, als de boter stopt met bruisen en wat bruin wordt, de visjes gaar in 2-3 minuten per kant.
- Verdeel de rijstsalade over vier borden en leg de scholfilet er bovenop. Verdeel de rest van de bieslookdressing over de vis.
- Je hebt wat meer rijst gekregen. Eventueel handig voor grote eters.