Gebakken scholfilet met peterselie-boterjus, broccoli, bloemkool en aardappelen
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 g Aardappelen
- 400 g Broccoli
- 400 g Bloemkool
- 4 stuk(s) Scholfilet
In Huis
- 2 el Citroensap
- 4 el Bloem
- 1 el Plantaardige olie
- 25 g Boter
- 100 g Gesmolten boter
- 1 bosje(s) Peterselie
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Kook de aardappelen gaar in water met wat zout.
- 2. Snijd de broccoli en de bloemkool in roosjes en kook beetgaar in water met wat zout. Giet er het citroensap over.
- 3. Strooi de bloem op een bord. Spoel de scholfilets af onder koud stromend water en dep droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout.
- 4. Verhit de olie in een koekenpan en doe de boter erbij. Haal de filets door de bloem en bak 5 – 8 minuten in het hete vet. Keer halverwege om.
- 5. Maak in de tussentijd de boterjus. Smelt 100 g boter in een klein pannetje. Strooi er de peterselie bij en breng op smaak met wat peper en zout.
- 6. Serveer de visfilets met de aardappelen, de broccoli-bloemkoolmix en de boterjus.
- <br>Tip: vervang de peterselie door dragon. Dit combineert erg goed met de vis.