Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gebakken scholfilet met krieltjes en friszoet koolrabi-appel-witlofslaatje

Vis

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 500 gram krieltjes
  • 1 stuks koolrabi
  • 1 stuks appel
  • 2 stuks witlof
  • 4 stuks scholfilet

In Huis

  • 2 tl mosterd
  • 1 el azijn
  • 3 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Zet de krieltjes op in een ruime pan gezouten water en breng aan de kook. Kook de krieltjes ca. 8 minuten tot deze beetgaar zijn. Giet en spoel goed koud af. Laat uitlekken.
  2. Maak ondertussen een vinaigrette van de mosterd, azijn, olijfolie, peper en zout.
  3. Schil de koolrabi grondig, vooral de onderkant, en snij in blokjes van max 1 cm. Verwijder het klokhuis en snij de appel in even grote blokjes. Voeg bij de dressing.
  4. Halveer de witlof in de lengte, verwijder het hart en snij in halve ringen. Meng bij de salade.
  5. Verwarm een klontje boter met wat olie in een koekenpan. Bak, als de boter stopt met bruisen en wat bruin wordt, de visjes gaar in 2-3 minuten per kant.
  6. Serveer de gebakken scholfilet met de krieltjes en koolrabi-appel-witlofslaatje.