Gebakken scholfilet met krieltjes en friszoet koolrabi-appel-witlofslaatje
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram krieltjes
- 1 stuks koolrabi
- 1 stuks appel
- 2 stuks witlof
- 4 stuks scholfilet
In Huis
- 2 tl mosterd
- 1 el azijn
- 3 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Zet de krieltjes op in een ruime pan gezouten water en breng aan de kook. Kook de krieltjes ca. 8 minuten tot deze beetgaar zijn. Giet en spoel goed koud af. Laat uitlekken.
- Maak ondertussen een vinaigrette van de mosterd, azijn, olijfolie, peper en zout.
- Schil de koolrabi grondig, vooral de onderkant, en snij in blokjes van max 1 cm. Verwijder het klokhuis en snij de appel in even grote blokjes. Voeg bij de dressing.
- Halveer de witlof in de lengte, verwijder het hart en snij in halve ringen. Meng bij de salade.
- Verwarm een klontje boter met wat olie in een koekenpan. Bak, als de boter stopt met bruisen en wat bruin wordt, de visjes gaar in 2-3 minuten per kant.
- Serveer de gebakken scholfilet met de krieltjes en koolrabi-appel-witlofslaatje.