Gebakken schol met harissa, spitskool en rode linzen puree
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 g rode linzen
- 1 stuk(s) spitskool
- 1 stuk(s) ui
- 2 el koriander (fijngehakt)
- 8 stuk(s) scholfilet
- 1 tl harissa
- naar smaak citroensap
In Huis
- 1 liter water
- 1 blaadje(s) laurier
- 2 teen knoflook
- om te bakken olijfolie
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl komijnpoeder
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Spoel de linzen af met koud water en zet ze op met 1 liter water (bij 4p) en het laurierblad. Kook gaar in ca. 20 minuten. Roer af en toe om en let op dat ze niet aankoeken.
- Snij de spitskool doormidden, haal het driehoekige hart eruit en snij in fijne reepjes. Hak de knoflook fijn.
- Doe een scheut olijfolie in een diepe pan of wok en doe het kerriepoeder erbij. Laat de kerrie even bakken tot de geur vrijkomt en doe dan de spitskool erbij. Roerbak even goed om, voeg dan de helft (!) van de knoflook toe en bak even mee. Bewaar de andere helft van de knoflook voor later. Zet het vuur laag, doe er een klein scheutje water bij en laat met deksel op de pan ca. 15 minuten smoren. Check af en toe of het niet aanbrandt, doe er anders nog een scheutje water bij.
- Snipper de ui en hak de koriander fijn. Bak de ui in ca. 2 minuten tot glazig. Voeg dan de komijn en de andere helft van de gehakte knoflook toe.
- Giet de linzen af, verwijder het laurierblad en bewaar het kookvocht. Laat even goed uitlekken en doe de linzen dan bij het uienmengsel. Doe de koriander erbij en meng met een staafmixer tot een gladde, niet te dunne puree. Gebruik het kookvocht om de puree de goede smeuïgheid te geven. Maak op smaak met wat citroensap, peper en zout.
- Smeer de scholfilets aan beide kanten in met de harissa (als je van pittig houdt mag je natuurlijk meer harissa gebruiken). Bak de scholfilets in ca. 2 minuten per kant tot ze gaar zijn (niet te lang, dan worden ze droog).
- Dien de scholfilets op met de spitskool en de linzenpuree.