Gebakken schelvisfilet met krieltjes en gegrilde venkel
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 filet(s) schelvis
- 800 g krieltjes
- 3 stuk(s) venkel
In Huis
- 2 el olie
- 25 g boter
- 2 el citroensap
- 200 ml room
- naar smaak peper
- naar smaak zout
Recept stappen
- Was de krieltjes grondig en kook ze gaar in ca. 10 minuten.
- Verwijder de stengels en de onderkant van de venkel en snij in plakken van circa 1cm – laat het hart zitten zodat de plakken makkelijker bij elkaar blijven.
- Besprenkel de venkel met wat olie, zout en peper.
- Grill de plakken venkel om en om tot ze bruin en een beetje zacht worden. Hou de venkel warm onder wat folie.
- Als de aardappels bijna gaar zijn begin je met de vis. Verwarm de boter in een koekenpan.
- Als de boter is gestopt met schuimen, bak je de schelvis een paar minuten aan elke zijde bruin. Gebruik eventueel nog 2 minuutjes een deksel.
- Haal de vis uit de pan en houdt warm met wat folie.
- Voeg de citroensap, room, peper en zout toe aan de warme pan van de vis. Kook even in tot een mooie saus.
- Serveer de gebakken schelvis filet met de krieltjes, venkel en saus.