Gebakken schar met winterpostelein risotto en spinazie
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 g Spinazie
- 4 g Scharfilet
- 200 g Winterpostelein
In Huis
- 1 liter Kokend water
- 2 blokje(s) Kippenbouillon
- 80 g Parmezaanse kaas
- 4 teentje(s) Knoflook
- 300 g Risottorijst
- 2 klontje(s) Boter
- Olijfolie om te bakken
- Bloem
Recept stappen
- Zet de waterkoker aan.
- 1. Doe de aangegeven hoeveelheid kokend water in een maatbeker met de verkruimelde bouillonblokjes.
- 2. Was de spinazie (in delen) met behulp van een slacentrifuge.
- 3. Haal de vis vast uit de koeling en dep droog.
- 4. Rasp de Parmezaanse kaas fijn.
- 5. Hak de knoflook fijn. Doe 3/4de van de knoflook samen met de risottorijst in een pan en voeg om te beginnen 3/4de van de bouillon toe (dus let op, niet alles!). Breng aan de kook laat volgens de gebruiksaanwijzing zachtjes gaar koken. Check tussendoor of het niet droog kookt of als het te nat blijft haal je op het laatst de deksel eraf.
- 6. Pureer (in een keukenmachine of het bakje van de staafmixer) de winterpostelein met 100 ml (bij 4p) van de bouillon.
- 7. Draai als de rijst beetgaar is en bijna droog gekookt het vuur uit en roer de posteleinsaus, een klontje boter en de Parmezaanse kaas erdoor. Dek af en laat even rusten.
- 8. Roerbak nu in een beetje olie de spinazie (in delen) samen met de laatste ¼ knoflook tot geslonken. Zet het vuur uit en dek af.
- 9. Doe wat bloem op een bord en wentel de visfilets daarin. Verwarm een goede klont boter in een koekenpan en bak de visjes heel kort bruin en gaar. Bestrooi met wat peper en zout naar smaak en serveer direct met de risotto en de geroerbakte spinazie.