Gebakken roodlof met kaneel, gehaktballetjes en aardappelpuree
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 g aardappelen
- 15 g peterselie
- 2 stuk(s) sjalot
- 1 stuk(s) eieren
- 1 tl gedroogde munt
- 2 stronk(en) roodlof
In Huis
- 2 teentje(s) knoflook
- 3 sneetje(s) witbrood
- 500 g rundergehakt
- 1 tl oregano
- om te bestrooien bloem
- om te bakken plantaardige olie
- 100 ml melk (warm)
- 2 el boter
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Schil de aardappels, snijd in stukken en kook helemaal gaar in ongeveer 20 minuten.
- Hak de peterselie, snipper de sjalotjes, pers de knoflook.
- Snijd de korstjes van het brood en week in een beetje water. Knijp het brood goed uit en doe samen met het gehakt, de knoflook, het ei, de peterselie, de gedroogde munt, de oregano en de sjalot in een grote schaal.Breng op smaak met zout en peper toe.
- Kneed alles goed door en zet 30 minuten in de koelkast zodat de smaken goed in kunnen trekken.
- Vorm met vochtige handen balletjes van het gehakt ter grootte van een walnoot. Doe wat bloem op een bord en rol de balletjes door de bloem.
- Verhit een laagje olie in een grote koekenpan en bak hierin de balletjes in kleine porties om en om bruin en gaar in ca. 10 minuten per portie.
- Snijd in de tussentijd het roodlof in stukken. Verhit 2 eetlepels van de olie in een koekenpan en roerbak het roodlof 1 minuut.Voeg het kaneel toe en roerbak nog enkele minuten tot het lof begint te slinken.Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de aardappels af en stamp ze grof samen met de melk en de boter. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer het roodlof met de puree en de gehaktballetjes.