Gebakken roodbaarsfilet op sweetdumplingpuree met gebakken paddestoelen
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 sweet dumpling pompoenen
- 400 gram paddenstoelen
- 1 ui
- 3 el bladpeterselie
- 4 roodbaarsfilet
In Huis
- 2 el olijfolie, extra vierge
- 50 ml creme fraîche
- 5 el boter
Recept stappen
- Verwarm de oven voor tot 200 °C.
- Schil de sweet dumpling(s) en verwijder draad en zaden. Snijd in kleine stukjes, verdeel er de olijfolie over en hussel door.
- Doe op een ovenplaat en bak in ca. 30 minuten gaar.
- Pureer de gebakken sweet dumpling met een staafmixer of in de keukenmachine samen met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg zo nodig nog een paar el water of crème fraîche toe als je de puree te droog vindt. Doe in een pan en houd warm.
- Borstel de paddestoelen schoon en snijd in plakjes.
- Snipper de ui.
- Hak de peterselie fijn.
- Verhit 2 el (bij 4p) van de boter in een koekenpan en bak de ui 2 min zachtjes aan.
- Voeg de paddestoelen toe en bak ca. 5 min mee tot deze bruine randjes krijgen.
- Meng er op het laatst de peterselie door. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit 3 el (bij 4p) van de boter in een koekenpan. Bestrooi de vis met peper en zout.
- Bak om en om bruin in gaar in de hete boter in ca. 2 min per kant. Check op gaarheid.
- Serveer de vis op een bedje van sweetdumplingpuree met de paddestoelen.