Gebakken roodbaars met Marokkaanse tomaten-groentestoof, gebakken venkel en couscous
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks gele ui
- 250 gram knolselderij
- 200 gram wortel
- 2 tl ras el Hanout specerijen
- 1 blikje tomatenstukjes
- 250 gram couscous
- 1 stuks venkel
- 0.5 bosje peterselie
- 0.5 bosje dille
- 4 filets roodbaars
In Huis
- olie en boter om te bakken
- 3 teentjes knoflook
- 1 ml water
- 0.5 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
- scheutje olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Snipper de ui. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan. Fruit de ui zachtjes. Halveer de knolselderij, verwijder de schil en snij dunne plakken van max(!) 0,5 cm. Snij vervolgens blokjes van max(!) 0,5cm. Bak mee met de ui. Schil de wortel en snij in dunne halve of kwart maantjes. Bak mee en voeg wat zout toe.
- Hak de knoflook fijn en bak even mee als de ui glazig is, samen met de specerijen. Voeg de tomatenstukjes toe, samen met het water en bouillonblokje. Dek af en laat zachtjes pruttelen.
- Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwijder loof en onderkant van de venkel en snij in plakjes. Bak de venkel op hoog vuur tot ze bruint. Schud af en toe om.
- Snij intussen de peterselie en dille fijn. Dep de visfilets vast droog en bestrooi met peper en zout.
- Breng de venkel als ze beetgaar is op smaak met zout en peper. Pers er, als je dat lekker vindt, op het laatst een knoflookteentje bij en schud een paar keer om. Haal uit de pan en hou warm. Voeg wat verse olie en/of boter toe en bak de visfilets op hoog vuur op de huid tot bruin (ca. 3 minuten). Draai om en bak nog 1 à 2 minuten.
- Maak de couscous los met een vork, meng een deel van de verse kruiden erdoor en breng op smaak met een scheutje olijfolie en extra vierge en peper.
- Serveer de couscous met de Marokkaanse tomatenstoof, gebakken venkel en de visjes. Bestrooi met de rest van de kruiden.
- Goed om te weten: Ras el Hakim is exclusief verkrijgbaar in de app. Scoor een potje nu het kan en ontdek de veelzijdigheid van dit heerlijke specerijenmengsel