Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gebakken rijst met veel groenten, pindasaus van Bartje Boemboe en omeletreepjes

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Wk 51 gebakken rijst spitskool paksoi omelet pindasaus

Ingrediënten

In de box

  • 240 gram volkoren basmatirijst
  • 200 gram winterpeen
  • 1 ui
  • 1 el geraspte gember
  • 400 gram spitskool
  • 200 gram boemboe voor pindasaus
  • 2 stronken paksoi
  • 2 lente-uien
  • 6 eieren

In Huis

  • zonnebloemolie (om te bakken)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el sojasaus (of ketjap asin)
icon package

Recept stappen

  1. Zet 60 gram rijst pp in 120 ml gezouten water pp op. Breng aan de kook en kook met behulp van een vlamverdeler in ca. 25-30 minuten gaar en droog.
  2. Schil de peen, snij in de lengte in vieren maak snij kwart maantjes. Snipper de ui. Fruit de ui en peen in voldoende olie in een wok.
  3. Hak de knoflook fijn en rasp de gember. Voeg bij de ui en peen. Draai het vuur zacht en laat rustig bakken. Kruimel het bouillonblokje erbij en roer goed door.
  4. Snij de spitskool in vieren, verwijder het hart en snij in fijne reepjes. Voeg bij de ui en peen en roerbak op hoog vuur. Roer af en toe om terwijl je doorgaat met de rest.
  5. Los de pindasaus op in een pannetje met 100 ml water per 100 gram boemboe. Warm zachtjes op en roer totdat je een gladde saus hebt. Hou het dun, zo hoort het zegt Bartje, en die kan het weten!
  6. Spoel de paksoi af, snij het wit in plakjes en het blad in repen. Snij de lente-ui in ringetjes. Voeg het wit van de paksoi bij de groenten, hou de rest apart.
  7. Kluts de eieren met wat zout, peper en de ketjap manis. Bak in wat olie een dunne omelet (twee stuks als je voor vier kookt). Rol de omelet op en snij in plakjes. Hou warm.
  8. Roer de rijst als deze gaar is bij de groenten en roerbak even mee. Voeg de sojasaus (of ketjap asin) toe en roer goed door. Voeg het groen van de paksoi toe en bak heel even mee tot geslonken. Roer ook de lente-ui erdoor (bewaar eventueel wat voor garnering).
  9. Serveer de gebakken rijst met de pindasaus en de omeletreepjes.