Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gebakken Portobello's met sjalotjes, knoflook en ricotta

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Roodlofsalade met yoghurtdressing, dorade en oven aardappels | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 250 g Portobello
  • 250 g Gemengde paddenstoelen
  • 2 el Olijfolie
  • 4 stuk(s) Sjalot
  • 4 teentje(s) Knoflook
  • 2 takje(s) Tijm

In Huis

  • 50 g Boter
  • 2 stuk(s) Kaneelstokje
  • 200 ml Groentebouillon
  • 2 takje(s) Dragon
  • 5 takje(s) Peterselie
  • 250 g Ricotta
  • naar smaak Citroenrasp
  • snufje(s) Chilivlokjes
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Snij de portobellos in kwarten. Borstel de gemende paddenstoelen schoon. Hak peterselie en dragon. Schil de sjalot en halveer. Schil de knoflook en halveer. Mix de ricotta met de citroenschil en breng op smaak met peper en zout.
  2. Verhit de olie en 20 g van de boter in een koekenpan en bak hierin de sjalot, knoflook, tijm en kaneelstokjes 5 minuten aan. Voeg de portobellos en paddenstoelen toe en schep om. Bak enkele minuten totdat de paddenstoelen een beetje bruine randjes krijgen. Voeg de bouillon toe en laat ca. 10 minuten zachtjes stoven tot de sjalot en knoflook helemaal zacht zijn geworden. Doe geen deksel op de pan. De bouillon moet kunnen verdampen. Roer er de rest van de boter door en bestrooi met dragon en peterselie. Verdeel over vier borden en schep er de ricotta over.
  3. <br>Tip: serveer met warme zilvervliesrijst en wat eenvoudig gekookte groenten of een lekkere wortelsalade.