Gebakken koolvis met Oosterse groenten en rijst
Vis, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 bakje Oosterse specerijen
- 600 gram spruiten
- 300 gram peen
- 1 stuks venkel
- 1 stuks ui
- 300 gram witte basmatirijst
- 1 stuks citroen
- 2 stuks bosui
- 1 bosje koriander
- 0.5 bosje krulpeterselie
- 4 filet koolvis op de huid
In Huis
- 2 el honing
- 4 el sojasaus
- 1.5 el witte wijnazijn
- 2 el (milde) olijfolie
- boter om te bakken
- olie om te bakken
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Maak de marinade. Meng de honing, sojasaus, azijn, milde olijfolie en specerijen.
- Schoon de spruiten en halveer (vraag hulp!). Schil de peen en snij in blokjes van 1 cm. Verwijder het hart en loof van de venkel en snij in dunne reepjes. Snij de ui in dunne partjes. Verdeel over een grote ovenschaal en meng de marinade erdoor. Rooster ca. 20 minuten in de oven. Schep tussentijds om.
- Kook de rijst (zie tip) in een dubbele hoeveelheid water, afgedekt, zachtjes gaar en droog in ca. 10 minuten. Schil een paar stukjes citroenschil met een dunschiller en kook mee.
- Snij de bosui in ringetjes. Hak de koriander en krulpeterselie (beide incl. dunne steeltjes).
- Dep de koolvis droog en kruid met zout en peper. Verwarm een klont boter en wat olie in een koekenpan en bak de filets ca. 4 minuten op de huidkant, draai om en bak nog ca. 2 minuten op de filetkant. Breng op smaak met een kneep citroensap.
- Verwijder de citroenschillen uit de rijst. Schep de bosui en verse kruiden door de warme, gare rijst samen met de groenten en de achtergebleven marinade. Breng evt. op smaak met zout en peper. Serveer met de koolvis.
- Goed om te weten: In het specerijenbakje voor 4p zit: 2 tl gemberpoeder, 1 tl korianderpoeder, 1 tl kardemompoeder. Voor 2p de helft.
- Geen grote eter en liever een grotere verhouding groenten? Kook wat minder rijst. Je mengt straks alle groenten door de rijst.