Gebakken kaneelappels met havermout en pecannoten
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuks appel
In Huis
- 50 gram boter
- 25 gram havermout (grof)
- 25 gram bruine suiker
- 25 gram pecannoten, gehakt
- 1 el kaneel
- 0.25 el nootmuskaat
- 4 bolletjes ijs (optioneel)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Verwijder het klokhuis met behulp van een meloenboor, zonder de bodem door te snijden.
- Hak de pecannoten grof. Meng in een middelgrote kom boter, havermout, bruine suiker, pecannoten, kaneel, nootmuskaat en zout.
- Stop het botermengsel gelijkmatig in elke appel.
- Leg de appels in een kleine ovenschaal en bedek ze met aluminiumfolie. Bak 30 minuten en verwijder dan de folie. Bak nog eens 20 minuten tot de appels gaar zijn.
- Serveer warm met een bolletje ijs (optioneel).