Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gebakken kabeljauw en royale aardappelsalade met venkel, babyleaf en kappertjesdressing

Vis

  • Totale tijd minuten
Gebakken kabeljauw en royale aardappelsalade met venkel babyleaf en kappertjesdressing | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks venkel
  • 800 gram Nicola aardappelen
  • 150 gram bleekselderijhart
  • 50 gram Kinderdijker belegen
  • 1 bosje bieslook en peterselie
  • 2 el kappertjes
  • 1 zakje babyleaf slamix
  • 4 stuks kabeljauwfilets

In Huis

  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 2 el mosterd
  • 3 el witte wijnazijn
  • 2 el mayonaise
  • 1 teen knoflook
  • boter om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan gezouten water op voor de venkel en aardappels.
  2. Verwijder het loof en kontje van de venkel en snij in dunne plakjes. Schil de aardappels en snij in blokjes van ca. 2 cm. Kook, vanaf dat het water kookt, samen met de venkel in 5-6 minuten beetgaar (zie tip 1). Giet af en zet weg.
  3. Maak een dressing van de olijfolie extra vierge, mosterd, witte wijnazijn en mayonaise. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met zout en peper. Meng de aardappelen en venkel door de dressing.
  4. Snij het bleekselderijhart (het binnenste, lichtgroene deel) in halve maantjes. Rasp de kaas, hak de bieslook en peterselie fijn en meng samen met de kappertjes en bleekselderij door de aardappel-venkelsalade.
  5. Dep de kabeljauw droog met een keukenpapiertje en kruid met zout en peper. Verwarm een koekenpan met boter en bak de kabeljauw ca. 6 minuten op de huid lekker bruin. Draai om en bak nog 2 minuten aan de andere kant (zie tip 2).
  6. Hussel de babyleaf slamix door de aardappel-venkelsalade en serveer met de kabeljauwfilets.
  7. 1 Je kan de venkel ook gaar stomen in de pan waar je de aardappelen in kookt. Hang een zeef boven het water en dek de pan goed af. Zo behoudt de venkel meer voedingswaarden. 2 Je kan het ook op smaak brengen met een kneepje citroensap als je dat nog over hebt.