Gebakken harderfilet met geroerbakte groenten en rijst
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) chinese kool
- 4 stuk(s) harderfilets
- 2 stuk(s) dunne prei
- 200 g regenboogpeen
- 1 stuk(s) ui
- 400 g witte rijst
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 tl korianderpoeder
- 1 komijnpoeder
- 2 tl kerriepoeder
- 100 ml groentebouillon
- om te bakken boter
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Zet water op en kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snij de preien in ringen en was ze zeer goed, snij de chinese kool fijn, snij de wortel in dunne plakjes, snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verhit de boter in een koekenpan. Bestrooi de vis met peper en zout en bak om en om bruin in ca. 10 minuten. Ga ondertussen verder met de groenten.
- Bak de uitjes en de knoflook zachtjes aan in 2 eetlepels olie in een diepe koekenpan. De ui en knoflook mag niet bruin worden. Doe er het koriander- en komijnpoeder bij ( als je dat niet in huis hebt gebruik dan iets meer kerrie) en bak enkele seconden mee. Voeg de preiringetjes, de chinese kool en de wortel toe en roerbak mee tot ze zacht beginnen te worden. Voeg de bouillon toe en kook totdat de groenten beetgaar is geworden en het vocht min of meer verdampt. Schep er de rijst door en roerbak het mee tot de rijst begint te kleuren.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de vis met de gebakken rijst en de groenten.