Gebakken gnocchi, oesterzwammen en venkel met rucola-pesto, walnootjes en citroencourgette
Vegetarisch, Vegan, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks venkel
- 600 gram verse gnocchi
- 350 gram oesterzwammen
- 80 gram walnoten
- 50 gram rucola
- 1 stuks citroen
- 2 stuks courgette
- 1 stuks gele paprika
In Huis
- olie om te bakken
- 1 teentje knoflook
- 60 ml (milde) olijfolie (voor de pesto)
- naar smaak olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de venkel in plakken. Leg samen met de gnocchi op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie, peper en zout. Scheur eventueel grote oesterzwammen in stukken. Leg naast de gnocchi of in een apart ovenschaaltje, besprenkel met olie, zout en peper en bak alles samen 15-20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
- Maak intussen de pesto. Rooster de walnoten in een droog koekenpannetje tot ze beginnen te kleuren. Hak de knoflook grof. Doe de rucola (hou evt. wat apart voor garnering) en de helft(!) van de walnoten met de (milde) olie en de knoflook in het bakje van de staafmixer. Mix tot een gladde pesto.
- Rasp de citroen. Bewaar de rasp voor het serveren. Breng de pesto op smaak met een kneepje citroensap, peper en zout.
- Snij de courgette in dunne halve maantjes en de gele paprika in reepjes. Verwarm olie in een grote koekenpan en bak ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper, zout en bestrooi met de citroenrasp.
- Roer de pesto voorzichtig door de gnocchi, venkel en oesterzwammen breng op smaak met wat goede olijfolie extra vierge en peper uit de molen. Serveer met de courgette en paprika en garneer met de achtergehouden walnootjes en rucola.