Gebakken gnocchi met zoet-zoute paddenstoelen, spruitjes, gele biet en amandelschaafsel
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram gele biet
- 200 gram knolselderij
- 600 gram gnocchi
- 400 gram gemengde paddenstoelen
- 1 bakje rookzout en gerookt paprikapoeder
- 2 stuks laurierblad (in specerijenbakje)
- 500 gram spruitjes
- 40 gram amandelschaafsel
- 2 stuks banaansjalot
In Huis
- olie om te bakken
- 8 el milde olie (voor paddenstoelen)
- 4 tl agave siroop (of honing)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pan gezouten water op voor de spruitjes.
- Schil de bieten en knolselderij en snij in kleine blokjes van 1-2 cm. Doe de bieten, knolselderij en gnocchi samen met ruim olie, wat peper en zout in een mengkom. Schud goed en spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20-25 minuten in de oven.
- Snij de kastanjechampignons in plakjes. Verwijder evt. het kluitje van de bundelzwam. Hou het laurierblad uit het specerijenbakje apart. Meng de olie, agavesiroop (of honing), rookzout en gerookt paprikapoeder in een mengkom en schep de paddenstoelen er goed doorheen. Leg in een ovenschaaltje en bak 20 minuten in de oven.
- Schoon en halveer de spruitjes. Kook 4-5 minuten, giet af en zet weg.
- Rooster het amandelschaafsel in een droge grote koekenpan. Let op dat het niet aanbrandt! Leg op een bordje om af te koelen. De pan gebruik je zo nog voor de sjalot.
- Snij de sjalot in dunne ringen.
- Verhit olie in de koekenpan en fruit de sjalot glazig op zacht vuur. Voeg een snuf zout en de laurier toe. Voeg de spruiten toe en bak 4 minuten. Voeg de paddenstoelen incl. vocht toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper uit de molen.
- Serveer de gebakken gnocchi, knolselderij en bieten met daarover het zoet-zoute paddenstoelen-spruiten mengsel en het amandelschaafsel.
- Goed om te weten: In het specerijenbakje voor 4p zit: 1 tl rookzout, 1 tl gerookt paprikapoeder en 2 laurierblaadjes. Bij 2p de helft.