Gebakken gnocchi met knolselderij, tomaatjes, witte boontjes en palmkoolpesto
Vegetarisch, Vegan, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram knolselderij
- 1.5 blik cherrytomaten
- 200 gram palmkool
- 50 gram pijnboompitten
- 600 gram gnocchi
- 1 pot witte bonen
In Huis
- olie om te bakken
- 1 teen(tje) knoflook
- 8 el olijfolie extra vierge
- kneepje citroensap (uit een flesje)
- boter om te bakken
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de knolselderij en snij in blokjes van ca. 1,5 cm. Doe in een mengkom met olie en peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 minuten in de oven. Giet de cherrytomaten af (zie tip). Bak de tomaatjes de laatste 10 minuten mee.
- Zet een flinke pan met een laagje gezouten water op voor de palmkool.
- Verwijder de dikke nerven van de palmkool (als het heel klein jong blad is, is dit niet nodig) en snij de rest in grove stukken. Blancheer de palmkool ca. 5 minuten en spoel koud af.
- Rooster intussen de pijnboompitten in een koekenpan.
- Zorg ervoor dat de palmkool goed is uitgelekt.
- Pel de knoflook. Mix de knoflook, palmkool, de helft(!) van de pijnboompitten en de olijfolie extra vierge in een keukenmachine of het bakje van de staafmixer. Breng op smaak met kneepje citroensap, zout en peper.
- Verhit een goede klont (vegan) boter in een koekenpan en bak de gnocchi in ca. 5 minuten krokant. Giet de witte bonen af en warm ze op het laatst mee met de gnocchi.
- Serveer de gnocchi en witte bonen samen met de groenten en palmkoolpesto.
- Bewaar het sap en maak er een Bloody Mary mee.