Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gebakken gnocchi met knolselderij, tomaat, witte boontjes en pesto van cavolo nero

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
2024 41 WB VEGA VEGAN gnocchi knolselderij tomaat witte bonen palmkoolpesto 6588

Ingrediënten

In de box

  • 500 gram knolselderij
  • 500 gram tomaatjes
  • 200 gram cavolo nero
  • 40 gram pijnboompitten
  • 600 gram verse gnocchi
  • 600 gram witte bonen

In Huis

  • olie/boter om te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 8 el olijfolie extra vierge
  • citroensap (mag uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de knolselderij en snij in blokjes van circa 1,5 cm. Meng in een mengkom met olie, peper en zout. Verspreid gelijkmatig over de bakplaat en zet een timer voor 15 minuten. Voeg na 15 minuten de tomaatjes toe en bak 10 minuten mee in de oven.
  3. Zet een pan met een laagje gezouten water op voor de cavolo nero.
  4. Spoel de cavolo nero af. Snij met een scherp mes een stukje langs de nerf aan de onderkant van de steel en rits vervolgens met je handen het blad van de nerf. Snij het blad in grove repen. Blancheer in 5 minuten en giet en spoel koud af. Laat goed (!) uitlekken.
  5. Rooster de pijnboompitten 2 tot 3 minuten in een droge koekenpan tot goudbruin. Schep op een bord en laat afkoelen.
  6. Hak de knoflook grof (verwijder evt. het groene loofje als dat er zit – die smaakt bitter). Mix met de palmkool, de helft (!) van de pijnboompitten en de olijfolie extra vierge in een keukenmachine of het bakje van de staafmixer. Breng op smaak met een kneepje citroensap (NB), peper en zout.
  7. Verhit een klontje (vegan) boter in een koekenpan en bak de gnocchi in circa 5 minuten knapperig. Spoel de witte bonen koud af in een vergiet en warm op het laatste moment mee met de gnocchi. Schep een paar keer om.
  8. Serveer de gnocchi en de witte bonen samen met de groenten, de palmkoolpesto en garneer met de overgebleven pijnboompitten.