Gebakken gnocchi met knolselderij, tomaat, witte boontjes en Hollandse pesto
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram knolselderij
- 500 gram tomaatjes
- 60 gram zonnebloempitten
- 600 gram gnocchi
- 1.5 potje witte bonen
- 2 bakje Hollandse pesto
In Huis
- olie/boter om te bakken
- citroensap
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Schil de knolselderij en snij in blokjes van ca. 1,5 cm. Meng in een mengkom met olie, peper en zout. Verspreid gelijkmatig over de bakplaat en zet een timer voor 15 minuten. Voeg na 15 minuten de tomaatjes toe en bak 10 minuten mee in de oven.
- Rooster de zonnebloempitten 2 tot 3 minuten in een droge koekenpan tot goudbruin. Schep op een bord en laat afkoelen.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de gnocchi in circa 5 minuten knapperig. Spoel de witte bonen koud af in een vergiet en warm samen met de pesto op het laatste moment mee met de gnocchi. Schep een paar keer om.
- Serveer de gnocchi met de groenten, zonnebloempitten en eventueel een kneepje citroensap.