Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gebakken gnocchi met boterbonenstoof en pistou van rode mosterdblad

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
2024 34 WB VEGA VEGAN gnocchi boterbonenstoof courgette andijvie mosterdblad 16250

Ingrediënten

In de box

  • 30 gram amandelschaafsel
  • 60 gram rode mosterdblad
  • 1 stuks citroen
  • 1 stuks gele ui
  • 1.5 stuks courgette
  • 400 gram andijvie
  • 1.5 blikje boterbonen
  • 600 gram gnocchi

In Huis

  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 teen knoflook voor de pistou
  • olie en boter om te bakken
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 teen knoflook voor de stoof
  • 2 el witte wijn(azijn)
  • boter om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Rooster het amandelschaafsel zachtjes in een droge grote(!) koekenpan (je gebruikt deze pan later ook voor de courgette en de gnocchi). Hou goed in de gaten. Laat afkoelen op een bordje.
  2. Maak de pistou. Spoel het mosterdblad af en schud overtollig water eraf. Doe in het bakje van de staafmixer en hak fijn. Doe in een kommetje. Rasp de citroen en pers het sap. Voeg de citroenrasp, citroensap (0,5el bij 2p) en de olijfolie extra vierge toe. Pers een klein knoflookteentje erbij en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm olie in een wok of hapjespan. Snij de gele ui in dunne halve ringen en fruit zachtjes(!) met de oregano. Hak de knoflook fijn en bak mee.
  4. Verwarm olie in de koekenpan waarin net het amandelschaafsel geroosterd is. Snij de courgette in halve maantjes van 1-2 cm dik en bak op hoog vuur tot beide kanten goed bruin zijn. Breng op smaak met zout en peper. Haal uit de pan.
  5. Snij de andijvie in repen en was met behulp van een slacentrifuge. Doe in de pan bij de ui en bak een paar minuten op middelhoog vuur tot geslonken. Blus af met de witte wijnazijn (zie tip). Voeg de boterbonen met aanhangend vocht(!) toe en laat 5-10 minuten op laag vuur een beetje inkoken.
  6. Verhit een goede klont boter in een koekenpan en bak de gnocchi in ca. 5 minuten krokant.
  7. Nog een bodempje witte wijn over? Vervang voor de witte wijnazijn.