Gebakken gnocchi en knolselderij met kruidige rode ui, curly kale en zonnebloempitten
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 3 rode uien
- 400 gram knolselderij
- 150 gram curly kale
- 2 el peterselie
- 0.5 bakje créme fraîche
In Huis
- olijfolie
- 0.5 tl zout
- 600 gram gnocchi
- 3 tenen knoflook
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 40 gram zonnebloempitten
- tl sumak
- 2 el citroensap (mag uit een flesje)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Halveer de rode uien en snij in dunne plakjes. Doe ruim olie in een koekenpan en bak de ui met het zout ca 15 minuten op middelhoog vuur tot de uien zacht en gebruind zijn.
- Schil en snij de knolselderij in blokjes van max 1 cm. Meng de knolselderij en gnocchi met 4 el (bij 4p) olie en rooster 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Hak de knoflook fijn en voeg na 15 minuten bij de ui, samen met de komijn- en paprikapoeder en bak nog een paar minuten mee.
- Zet de waterkoker aan. Doe de curly kale in een vergiet en overgiet met kokend water zodat het iets slinkt. Laat uitlekken en meng met zout, peper en een scheutje olijfolie.
- Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan op zacht vuur goudbruin. Hak de peterselie fijn. Zet apart.
- Meng de créme fraîche met zout, peper en de sumak.
- Doe de gnocchi en knolselderij in een kom en meng de rode uien, curly kale, peterselie en citroensap erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer met een schepje sumak-yoghurt en bestrooi met de zonnebloempitten.