Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gebakken geitenkaas met pijnboompitten, kappertjes, gekaramelliseerde witlof en postelein-mosterdpuree

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Gebakken geitenkaas met pijnboompitten kappertjes gekaramelliseerde witlof en postelein mosterdpuree | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 900 gram Dore kruimige aardappels
  • 500 gram wortelpeterselie
  • 4 stronkje witlof
  • 1 zakje winterpostelein
  • 360 gram geitenkaas met korst
  • 50 gram pijnboompitten
  • 4 el kappertjes

In Huis

  • 2 klont boter
  • 4 tl balsamicoazijn
  • 2 el mosterd
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Schil en snij de aardappels en wortelpeterselie in gelijke stukken. Zet op in een laagje water met zout en kook gaar in ca. 15 minuten.
  2. Verwijder alleen het uiterste kontje van de witlof en halveer in de lengte. Bak in een flinke klont hete boter in een afdekbare koekenpan tot een beetje bruin op het snijvlak. Voeg de balsamico toe en roer door de boter. Dek af en laat op in ca. 10 minuten zachtjes gaar smoren en karamelliseren. In principe wordt het vanzelf nat genoeg, maar zo niet, voeg dan een eetlepel water toe. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Was de postelein m.b.v. een slacentrifuge. Hak grof en hou apart.
  4. Giet de aardappel en wortelpeterselie af, bewaar wat kookvocht. Stamp tot een smeuïge puree met een klont boter en wat kookvocht. Breng op smaak met zout, peper en de mosterd. Zet op een zacht vuurtje, schep de postelein erdoorheen en laat slinken.
  5. Snij de geitenkaas in plakjes. Verwarm olie in een koekenpan. Bak de geitenkaas aan één kant bruin, keer om, voeg de pijnboompitten en kappertjes toe en bak verder tot de andere kant van de geitenkaas ook bruin is. Schud tussentijds zodat de pitten en kappertjes niet verbranden.
  6. Serveer de gebakken geitenkaas met de postelein-mosterd puree en gekaramelliseerde witlof, garneer met de pijnboompitten en kappertjes.