Gebakken dorade met linzen en bietensalade
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks witte ui
- 1.5 pakje gekookte rode bieten
- 2 el dille
- 150 ml yoghurt
- 2 blikjes groene linzen
- 0.5 zakje waterkers
- 4 filets dorade
In Huis
- olijfolie om te bakken
- 1 tl komijnpoeder
- 1 teentje knoflook
- 0.5 tl zout
- 2 el rode wijnazijn
- 2 el olijfolie extra vierge
- kneepje citroensap uit een flesje
Recept stappen
- Snipper de ui. Fruit in wat olie in een koekenpan zachtjes ca. 6-8 minuten. Voeg als de ui glazig is het komijnpoeder toe.
- Pers de knoflook in een kommetje (of vijzel) en druk de aangegeven hoeveelheid zout (ja echt, een 1/2 tl bij 4p!) met een lepel er doorheen totdat je een pasta hebt. Meng met de rode wijnazijn en de olijfolie extra vierge.
- Snij de rode bieten in blokjes van ca. 1,5 cm. Doe ze in een schaaltje en roer de knoflookdressing erdoorheen. Hak de dille fijn en roer samen met de yoghurt door de bieten.
- Giet de groene linzen af en roer bij de ui. Warm even mee. Doe over in een schaal en breng op smaak met zout, peper, evt. een kneepje citroensap en wat olijfolie extra vierge. Pluk de blaadjes van de waterkers en roer door de linzen.
- Veeg de koekenpan schoon voor de vis. Kerf de huid van de doradefilet een paar keer schuin in. Bestrooi de andere kant met peper en zout (zie Culi-tip). Bak in hete olie op de huid ca. 5 minuten en draai op het laatst nog even om.
- Serveer de gebakken vis met de bietenborani en de linzen.
- Heb je garam masala of kerriepoeder in huis? Bestrooi de vis daar ook mee.