Gebakken bloemkoolsteaks met Reade Jutter en warme zuurkoolsalade
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks bloemkool
- 1 stuks ui
- 1 stuks appel
- 100 gram Reade Jutter kaas
- 200 gram zuurkool vatvers
In Huis
- olie om te bakken
- 1 tl komijnpoeder
- 1 el olijolie
Recept stappen
- Snij de bloemkool in dikke plakken van ongeveer 2 cm, zodat je “steaks” krijgt. Verhit olie in een grote koekenpan en bak de bloemkoolsteaks 6-8 minuten per kant op middelhoog vuur. Bestrooi halverwege het bakken met komijnpoeder en zout.
- Snij de ui in dunne ringen en rasp de appel grof. Verhit olie in een pan en bak de ui glazig. Voeg dan de appel toe en bak twee minuten. Voeg de zuurkool toe en warm 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
- Snij de Reade Jutter in plakjes. Leg een plak kaas op elke bloemkoolsteak en laat deze 1-2 minuten smelten in de pan met een deksel erop.
- Serveer de bloemkoolsteaks met de warme zuurkoolsalade.