Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gebakken aubergine met tomaten, basilicum en overjarige kaas

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Viskoekjes met yacon-peensalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 4 meerzaden ciabatta's
  • 2 aubergines
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • naar smaak overjarige kaas

In Huis

  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram gepelde tomaten
  • 100 ml olijfolie, extra vierge
  • 12 blaadjes basilicum
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden om de meerzaden ciabatta's af te bakken (8 minuten).
  2. Snij de aubergines in grote stukken, hak twee teentjes knoflook fijn, snij de cherrytomaatjes doormidden en pureer de gepelde tomaten.
  3. Verhit de olie in een grote pan en doe de stukken aubergine erbij. Bak tot de aubergine mooi bruin is. Dit duurt ca. 8 minuten. Bestrooi met wat zout en peper. Als het goed is komt er nu wat vocht en olie uit de aubergine. Voeg nu de knoflook en cherrytomaatjes toe en bak nog 1 minuutje mee. De knoflook mag niet bruin worden. Voeg dan de gepureerde tomaat toe en laat nog ca. 10 minuten koken op laag vuur. Check op peper en zout.
  4. Roer de basilicumblaadjes erdoor en strooi er wat overjarige kaas over. Laat even een beetje afkoelen dan smaakt de saus beter dan wanneer hij kokend heet is.
  5. Serveer de gebakken aubergine met plakjes meerzaden ciabatta.