Gebakken aubergine met pesto, tomaat en gerookte buffelmozzarella
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
![Quinoa-boerenkool-geitenkaassalade | Maaltijdbox recepten](https://dekrat.imgix.net/uploads/images/De_Krat_20181129-10842-Vega-Gemak.jpg?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=480&q=40&w=960&s=1b677ce7702fd2ca57e8f163bc643770)
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) aubergine
- 400 g mecano tomaat
- 1 bol(len) buffelmozzarella affumicata
- 1 bakje(s) basilicumpesto
In Huis
- naar smaak zout
- naar smaak olijfolie (extra vierge)
Recept stappen
- Snijd de aubergine in plakken en bestrooi met wat zout. Zet in een vergiet en laat 20 minuten staan zodat er wat vocht uit kantrekken.
- Wrijf ze dan schoon met een droge doek en kwast in met wat olijfolie.
- Bak ze om en om bruin in de koekenpan. Leg de plakken in een ovenschaal.
- Verdeel er wat plakken tomaat over en dek af met plakken mozzarella.
- Schuif op 2/3 hoogte in de oven en zet de grill aan. Grill tot de mozzarella gesmolten is en wat bruin wordt.
- Schep er wat pesto over en serveer met een vleesvervanger.
- <br>Tip: Ook goed te combineren met de gortsalade.