Gebakken appels met appelchips, kaneel en een bolletje ijs
Nagerecht
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuks appel
In Huis
- naar smaak kaneel (voor de schijfjes)
- klontje boter
- 25 gram suiker
- 0.5 tl kaneel (voor de blokjes)
- naar smaak vanille-ijs
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 120 graden.
- Was de appel, haal het klokhuis eruit en snij de hoeveelheid in zo dun mogelijke plakjes. Je kunt dit ook met een mandoline doen als je dit makkelijker vind. De andere helft snij je in blokjes.
- Leg de appelschijfjes op een plaat met bakpapier en bestrooi ze met kaneel.
- Bak de in ca. 1,5 uur tot knapperige chipjes. Zijn ze nog niet knapperig na deze tijd? Laat ze dan nog voor 10-20 minuten in de oven liggen.
- Haal de chips uit de oven en laat een beetje afkoelen.
- Verwarm in een koekenpan een klontje boter. Bak hierin de appelblokjes met de suiker en kaneel ca. 5 minuten tot de suiker een mooi gekarameliseerd laagje om de appels heen heeft gevormd. Als je het idee hebt dat het te snel gaat, kan je een scheutje water toevoegen.
- Serveer de warme appel met een bolletje vanille-ijs en de appelchips