Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gebakken aardappel-prei rösti met oesterzwammen en rode peper

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 500 gram aardappels Doré
  • 1 stuks prei
  • 200 gram oesterzwammen
  • 1 stuks rode peper
  • 0.5 bosje peterselie

In Huis

  • 1 stuks ei
  • 2 el bloem
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en rasp ze grof. Knijp het overtollige vocht uit de aardappelrasp.
  2. Snijd de prei in dunne ringen en de rode peper in fijne ringetjes. Snijd de oesterzwammen in reepjes.
  3. Meng de aardappelrasp met de prei, het ei, bloem, zout en peper.
  4. Verhit olie in een koekenpan en schep hoopjes van het aardappelmengsel in de pan, druk ze plat tot kleine rösti’s. Bak de rösti's 4-5 minuten per kant goudbruin en krokant. Herhaal tot al het mengsel op is, voeg indien nodig wat extra olie toe.
  5. Verhit in een andere pan olie en bak de oesterzwammen en rode peper op hoog vuur tot de oesterzwammen goudbruin zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de rösti's met de gebakken oesterzwammen en rode peper en garneer met gehakte peterselie.