Gebakken aardappel-prei rösti met oesterzwammen en rode peper
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram aardappels Doré
- 1 stuks prei
- 200 gram oesterzwammen
- 1 stuks rode peper
- 0.5 bosje peterselie
In Huis
- 1 stuks ei
- 2 el bloem
- olie om te bakken
Recept stappen
- Schil de aardappels en rasp ze grof. Knijp het overtollige vocht uit de aardappelrasp.
- Snijd de prei in dunne ringen en de rode peper in fijne ringetjes. Snijd de oesterzwammen in reepjes.
- Meng de aardappelrasp met de prei, het ei, bloem, zout en peper.
- Verhit olie in een koekenpan en schep hoopjes van het aardappelmengsel in de pan, druk ze plat tot kleine rösti’s. Bak de rösti's 4-5 minuten per kant goudbruin en krokant. Herhaal tot al het mengsel op is, voeg indien nodig wat extra olie toe.
- Verhit in een andere pan olie en bak de oesterzwammen en rode peper op hoog vuur tot de oesterzwammen goudbruin zijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de rösti's met de gebakken oesterzwammen en rode peper en garneer met gehakte peterselie.