Gado Gado met veel groenten, tahoe en katjangsaus van Bartje Boemboe
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 240 gram volkoren basmatirijst
- 400 gram sperziebonen
- 300 gram spitskool
- 200 gram gele peen
- 1 stuks komkommer
- 1 stuks paprika
- 200 gram boemboe voor katjangsaus
- 300 gram tahoe (tofu)
In Huis
- om te bakken plantaardige olie
Recept stappen
- Zet 60 gram rijst pp met 150 ml gezouten water pp op. Breng aan de kook en laat op laag vuur gaar en droog koken in 25-30 minuten (liefst met behulp van een vlamverdeler).
- Zet een grote pan met een laagje water op om de boontjes en spitskool te blancheren.
- Verwijder de steeltjes (de puntjes kan je laten zitten) van de sperziebonen en halveer indien gewenst. Doe in het kokende water en kook 5 min, vanaf het moment dat het water weer kookt.
- Snij de spitskool in dunne reepjes. Voeg de laatste 2 minuten bij de boontjes. Spoel af met koud water en laat uitlekken.
- Schil de peen en snij in luciferformaat. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadjes en snij in halve maantjes. Snij de paprika in dunne reepjes. Verdeel alle groenten over een schaal
- Zet een steelpannetje op met de katjangsaus en voeg per 100 gram, 100 ml water toe. Warm al roerend langzaam op tot een gladde pindasaus. Voeg nog wat water toe als de saus te dik wordt. Bartje Boemboe zegt altijd: hou de pindasaus goed dun, zo hoort het!
- Snij de tahoe in blokjes van 1 cm. Verhit een goede laag plantaardige olie in een wok en bak de blokjes rondom bruin. Breng goed op smaak met peper en zout.