Gado Gado met veel groente, gekookt eitje en satésaus
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram aardappels
- 300 gram sperziebonen
- 2 stuks puntpaprika
- 1 stuks komkommer
- 1 bosje radijs
- 600 gram Chinese kool
In Huis
- 2 tl kurkuma (optioneel)
- 2 tl gemberpoeder (optioneel)
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- 250 ml kokosmelk
- 2 el donkere sojasaus (Blue Elephant)
- 1 tl bruine basterdsuiker
- 5 el pindakaas
- 0.5 tl sambal (naar smaak)
Recept stappen
- Zet een pan met een klein laagje water op voor de boontjes.
- Schil de aardappels en snij in hapklare stukjes van ca. 2cm. Zet op in een pan met een klein laagje water en zout. (Optioneel: voeg de kurkuma en gemberpoeder toe.) Breng aan de kook en stoom gaar in ca. 8 minuten.
- Verwijder de steeltjes (de puntjes kan je laten zitten) van de sperziebonen en halveer. Kook in 4-5 minuten gaar. Spoel af met koud water en laat afkoelen.
- Snij de paprika in reepjes. Was de komkommer, halveer, verwijder het vruchtvlees en snij in halve maantjes. Snij de radijsjes in kwartjes.
- Snij de Chinese kool in dunne reepjes. Verwarm olie in een wok en bak de Chinese kool een paar minuutjes. Voeg de knoflook toe en breng op smaak met zout en peper. Haal daarna uit de pan.
- Kook de eieren 7 minuten. Spoel daarna af onder koud water.
- Maak ondertussen de satésaus. Verwarm de kokosmelk, sojasaus en de basterdsuiker in een pannetje en roer zachtjes door totdat de suiker opgelost is. Voeg beetje bij beetje de pindakaas toe totdat deze helemaal is opgenomen in de saus. Voeg de sambal toe aan de satésaus, doe dit met kleine beetjes zodat je tussendoor kan proeven hoe pittig de saus is. Laat de satésaus een paar minuten indikken. Mocht de saus te dik worden kun je wat kokosmelk toevoegen. Schep daarna in een kommetje.
- Serveer de groentes, samen met de aardappels, gekookt eitje en de satésaus.