Gado Gado met veel groente, gefrituurde tofu en katjangsaus
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram aardappels
- 300 gram sperziebonen
- 200 gram wortel
- 1 stuks komkommer
- 1 bosje radijs
- 600 gram Chinese kool
- 1 zakje katjangsaus
- 1 pakje gefrituurde tofu
In Huis
- 2 tl kurkuma (optioneel)
- 2 tl gemberpoeder (optioneel)
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
Recept stappen
- Zet een pan met een klein laagje water op voor de boontjes.
- Schil de aardappels en snij in hapklare stukjes van ca. 2cm. Zet op in een pan met een klein laagje water en zout. (Optioneel: voeg de kurkuma en gemberpoeder toe.) Breng aan de kook en stoom gaar in ca. 8 minuten.
- Verwijder de steeltjes (de puntjes kan je laten zitten) van de sperziebonen en halveer. Kook in 4-5 minuten gaar. Spoel af met koud water en laat afkoelen.
- Schil de wortel en snij in strookjes. Was de komkommer, halveer, verwijder het vruchtvlees en snij in halve maantjes. Snij de radijsjes in kwartjes.
- Snij de Chinese kool in dunne reepjes. Verwarm olie in een wok en bak de Chinese kool een paar minuutjes. Voeg de knoflook toe en breng op smaak met zout en peper.
- Los de katjangsaus op in een pannetje met 100 ml water per 100 gram boemboe. Warm zachtjes op en roer totdat je een gladde saus hebt. Hou het dun, zo hoort het zegt Bartje, en die kan het weten!
- Dep de tofu droog en snij in blokjes van 1 bij 1 cm. Haal de Chinese kool uit de pan en bak de tofu goudbruin in een beetje verse olie. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de groentes, samen met de aardappels, gebakken tofu en katjangsaus.