Fusion risotto met tomaatjes, courgette, kikkererwten, zonnebloempittencrunch en paksoi van Botma’s
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks gele ui
- 3 stengel bleekselderij
- 1 bakje risottospecerijen (zie notitie bij tip)
- 400 gram blue japonrijst
- 1 stuks limoen
- 60 gram zonnebloempitten
- 1 stuks courgette
- 300 gram cherrytomaatjes
- 1.5 stuks paksoi Botma's
- 350 gram kikkererwten
In Huis
- olie om te bakken
- 1000 ml kokend water
- 2 blokjes groentebouillon
- 1 teen knoflook
Recept stappen
- Bereid de bouillon voor.
- Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snipper de ui en fruit in de olie. Snij de bleekselderij in kleine stukjes en bak mee. Voeg als de ui glazig begint te worden een snuf zout en de risottospecerijen toe. Voeg ook de rijst toe. Schep goed om tot de rijst glazig is en doe de bouillon erbij tot het onder staat.
- Voeg als de bouillon is opgenomen weer nieuwe toe, roer en dek weer af. De rijst zal in 15-20 minuten gaar zijn. De bouillon hoeft niet op en de rijst moet een beetje smeuïg blijven.
- Rasp de limoenschil en snij een teen knoflook heel fijn. Bak in een droge grote koekenpan (je hergebruikt deze pan) de zonnebloempitten bruin en knapperig. Voeg als de pitten bruin zijn een drupje olie en de knoflook toe. Bak ca. 30 seconde mee en zet het vuur uit. Voeg de limoenrasp toe. Doe op een bordje en breng op smaak met peper en zout.
- Snij de courgette in de lengte in vieren en dan in plakjes van cm. Verwarm olie in de koekenpan en bak de courgette op hoog vuur bruin. Schud af en toe om. Halveer intussen de tomaatjes. Spoel de paksoi af en snij het wit in plakjes. Bak de tomaat en paksoistengel een paar minuten mee met de courgette tot de tomaatjes een beetje zacht worden. Breng het geheel op smaak met zout en peper en zet het vuur uit.
- Snij het blad van de paksoi in repen.
- Voeg als de rijst gaar is nog wat extra bouillon toe en schep het paksoiblad erdoor tot ze geslonken is. Voeg de kikkererwten met aanhangend vocht toe en warm even mee.
- Snij de limoen in partjes.
- Schep de courgette, paksoistengel en tomaatjes door de risotto en serveer met de zonnebloemcrunch. Laat ieder op smaak brengen met een partje limoen.
- Wil je de risottospecerijen zelf maken? Gebruik dan 2 tl komijnpoeder, 3 tl kerriepoeder, 2 tl korianderpoeder, 1/4 tl chilipoeder.