Fusilli ovenschotel met spinazie, ei, kaas en een fris koolrabi-witlof slaatje
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram fusili volkoren
- 4 stuks eieren
- 1 stuks rode ui
- 400 stuks spinazie
- 400 gram soja cuisine
- 120 gram Fryske belegen kaas
- 1 stuks koolrabi
- 2 stuks witlof
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- 3 tl komijnpoeder
- 2 tl paprikapoeder
- naar smaak chilivlokken (optioneel)
- 2 tl mosterd
- 1 el witte wijnazijn
- 3 el olijfolie exta vierge
Recept stappen
- Zet een pan water met zout op voor de pasta. Kook in 9-11 minuten al dente. Giet af, maar bewaar wat kookvocht!
- Zet een pannetje water op en kook de eitjes in 8 minuten hard vanaf dat het water kookt. Laat goed schrikken.
- Snipper de ui. Verwarm olie in een hapjespan en bak glazig. Hak de knoflook fijn en voeg toe, samen met de komijnpoeder, paprikapoeder en wat zout en peper naar smaak.
- Doe de spinazie bij de ui en laat slinken. Voeg de soja cuisine toe. Breng op smaak met voldoende zout en peper en wat chilivlokken naar smaak. Zet het vuur uit.
- Rasp de kaas.
- Verwarm de oven voor op de grillstand.
- Pel de eitjes en halveer.
- Meng de pasta door de saus. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Doe de pasta in een ovenschaal, verdeel de eitjes en kaas erover heen en besprenkel met wat olie.
- Bak de pasta 5-10 minuten in de oven, tot de kaas goed gesmolten is.
- Maak de salade. Maak een vinaigrette van de mosterd, azijn, olijfolie, peper en zout in een slakom . Schil de koolrabi grondig, vooral de onderkant, en snij in blokjes van ca. 1 cm. Voeg bij de vinaigrette. Halveer de witlof in de lengte, verwijder het hart en snij in halve ringen. Meng bij de salade.
- Serveer de pasta ovenschotel, samen met de frisse salade.