Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Fusilli met spekjes, koolraap en geraspte kaas

Varken

  • Totale tijd minuten
2025 14 SNELLE fusilli koolraap spekjes geraspte kaas

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram koolraap
  • 300 gram (ca.) spekreepjes
  • 300 gram fusilli volkoren
  • 1 stuks sjalot
  • 1 stuks prei
  • 500 ml passata
  • 200 gram geraspte kaas pittig

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl tijm gedroogd
icon package

Recept stappen

  1. Zet twee pannen water met zout op: een grote voor de pasta en een kleinere voor de koolraap.
  2. Schil de koolraap en snij de onderkant eraf. Snij met een groot scherp mes in plakken van (max) 1 cm dik en snij vervolgens in kleine (!) blokjes.
  3. Kook de koolraap ca. 5 minuten vanaf dat het water kookt beetgaar. Giet af.
  4. Verwarm een beetje olie in een afdekbare wok of hapjespan. Bak de spekjes zachtjes uit.
  5. Kook de pasta in 9-11 minuten al dente. Giet af.
  6. Snipper de sjalot. Voeg bij het spek. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Kerf de prei in de lengte in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen. Bak een paar minuten mee, samen met de gedroogde tijm en de koolraapblokjes.
  7. Voeg de passata en koolraap bij de groenten. Dek af en laat 5-8 minuten zachtjes smoren.
  8. Meng de pasta door de groenten, breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de geraspte kaas (zie tip) en serveer.
  9. Tip: Voor een extra twist: doe de pasta in een ovenschaal, bestrooi met de kaas en zet ca. 5 minuten onder de grill in de oven.