Fusilli met spekjes, koolraap en geraspte kaas
Varken, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram koolraapblokjes
- 300 gram spekreepjes
- 300 gram volkoren fusilli
- 1 stuks sjalot
- 3 stengels bleekselderij
- 2 stuks prei
- 500 ml passata
- 150 gram geraspte belegen kaas
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- 2 tl gedroogde tijm
Recept stappen
- Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta en nog een pan met een laagje gezouten water voor koolraap.
- Kook de koolraap ca. 5 minuten voor, vanaf dat het water kookt. Giet af.
- Verwarm een heel klein beetje olie in een afdekbare wok of hapjespan. Bak de spekjes zachtjes uit.
- Kook de pasta in 9-11 minuten al dente. Giet af.
- Snipper de sjalot. Voeg bij het spek. Hak de knoflook fijn en snij de bleekselderij in dunne halve maantjes, voeg toe. Kerf de prei in de lengte in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen. Bak een paar minuten mee, samen met de gedroogde tijm.
- Voeg de passata en koolraapblokjes bij het spekmengsel. Dek af en laat 5-8 minuten pruttelen tot de prei gaar is.
- Meng de pasta door de groenten, breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de geraspte kaas en serveer.