Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Fusilli met paddenstoelen en walnoten ragù en Italian aged

Vegan

  • Totale tijd minuten
Fusilli met paddenstoelen en walnoten ragú en Italian aged | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram kastanjechampignons
  • 300 gram oesterzwammen
  • 100 gram walnootstukjes
  • 1 stuks ui
  • 3 stengel bleekselderij
  • 200 gram peen
  • 1 stuks paprika
  • 1 stuks prei
  • 500 ml passata
  • 300 gram volkoren fusilli
  • 100 gram sojacuisine
  • 1 zakje Italian Aged

In Huis

  • olijfolie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • 2 tl Italiaanse kruiden (of iets vergelijkbaars)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snij de kastanjechampignons doormidden of in kwarten en scheur de oesterzwammen in reepjes. Doe in een mengkom samen met de walnootstukjes. Besprenkel met ruim olijfolie, peper en zout en schud goed om. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 15-20 minuten in de oven. Het mag allemaal bruin en/of knapperig worden.
  3. Zet een ruime pan water met wat zout op voor de pasta.
  4. Snipper de ui. Fruit in wat olie in een hapjespan. Snij de bleekselderij in plakjes. Snij de peen in halve maantjes en de paprika in blokjes. Voeg toe als de ui glazig is en bak verder - pers de knoflook erbij en voeg wat zout toe.
  5. Kerf de prei in de lengte in en spoel eventueel zand ertussenuit. Snij in de lengte doormidden en dan in fijne halve ringetjes. Bak een paar minuten mee. Voeg de gedroogde Italiaanse kruiden toe (heb je dat niet? denk aan een mix van oregano, tijm, basilicum of Provençaalse kruiden). Voeg de tomatenpassata toe. Dek af en laat een paar minuten pruttelen. Heb je genoeg tijd? Hoe langer, hoe lekkerder, maar probeer in elk geval 10 minuten.
  6. Kook de pasta in 9 à 10 minuten gaar.
  7. Roer de sojacuisine, paddenstoelen en walnoten door de saus en check nog even goed op zout en peper.
  8. Meng de pasta met de saus (of dien apart op als je niet alle pasta gaat eten). Laat iedereen aan tafel Italian aged erover strooien.