Fusilli met aubergine, salsa verde en een salade caprese
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks aubergines
- 2 stengel bleekselderij (optioneel)
- 300 gram volkoren fusilli
- 1 bosje peterselie
- 4 el kappertjes
- 40 gram pompoenpitjes
- 3 stuks tomaten
- 2 bollen mozzarella di bufala
In Huis
- om te bakken (zonnebloem)olie
- 3 tl gedroogde oregano
- 6 el olijfolie extra vierge
- 1 el witte wijnazijn
Recept stappen
- Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta.
- Snij de aubergines in Vlaamse frietformaat. Verwarm een ruime hoeveelheid (zonnebloem)olie in een grote koekenpan. Bestrooi de aubergine met oregano of Italiaanse kruiden (net wat je in je keukenkast hebt staan) en bak lekker bruin en goed(!) gaar. Eventueel in twee delen als het niet past. Breng op smaak met peper en zout. Bak als je zin en tijd hebt ook wat bleekselderij boogjes mee.
- Kook de pasta al dente in ca. 10 minuten. Roer in de eerste minuut goed om plakken te voorkomen!
- Hak de peterselie en kappertjes fijn. Doe samen in een kommetje met de olijfolie extra vierge en witte wijnazijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Bak de pompoenpitjes zachtjes in een droge koekenpan.
- Snij de tomaat en mozzarella in plakken van 0.5 cm dik. Leg ze dakpansgewijs op een bordje. Besprenkel met wat olijfolie extra vierge en breng op smaak met zout en peper (zie tip).
- Giet de pasta af en roer de aubergines erdoor. Overgiet met de salsa verde en garneer met de pompoenpitjes. Serveer de salade Caprese er los bij.
- We stoppen bewust geen basilicum in de Krat, omdat het blad slecht tegen de kou kan en snel verlept. Heb je een plantje staan? Dan is een blaadje op de mozzarella zeker een goed idee!