Funky spitskoolsalade
Snel klaar, Bijgerecht
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram spitskool
- 2 el Bulgaarse yoghurt
- 1 stuks venkel
- 3 el peterselie
In Huis
- 4 el (milde) olijfolie
- 1 tl mosterd
- 2 el citroensap (mag uit een flesje)
- naar smaak mayonaise
- 0.25 tl chilivlokjes
Recept stappen
- Snij de spitskool in dunne sliertjes. Doe in een slabak en voeg de Bulgaarse yoghurt en wat zout toe. Kneed de spitskool een minuutje, zo wordt ze zachter, want je breekt de vezels door het kneden.
- Maak in een kom de vinaigrette van de olijfolie, mosterd, citroensap, peper en zout. Verwijder het kontje en loof van de venkel en snij in dunne plakjes. Meng door de vinaigrette.
- Hak de peterselie fijn en voeg samen met de chilivlokjes bij de spitskool.
- Meng de spitskool met de venkel en check op zout en peper.
- Serveer de spitskool venkel salade.
- Lekker bij de zalmburger van deze week!