Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Frozen yoghurt met Hollandse bosbessen

Vegetarisch, Nagerecht

  • Totale tijd minuten
Borrelplank | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 250 gram bosbessen (bevroren)
  • 250 ml Griekse yoghurt

In Huis

  • 4 el honing
  • naar smaak chocolade (optioneel)
  • naar smaak kokosvlokken (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Vries de bosbessen de avond ervoor in.
  2. Mix in een kommetje de yoghurt met de honing. De honing zorgt voor een betere structuur van de yoghurt als deze bevroren is.
  3. Mix de bevroren bosbessen met de yoghurt in een blender tot een gladde massa.
  4. Schep de bosbessenyoghurt in een afsluitbare bak en zet deze in de vriezer. Laat dit ongeveer 4-5 uur volledig bevriezen.
  5. Wanneer de frozen yoghurt te hard is als je deze uit de vriezer haalt, kun je de bak even 15 minuutjes buiten de koeling laten, zodat deze een klein beetje ontdooit.
  6. Ook lekker met wat geraspte chocolade/cacaonibs of kokosvlokken er overheen.