Frozen yoghurt met rode besjes
Vegetarisch, Nagerecht
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 250 gram rode besjes (bevroren)
- 250 ml Bulgaarse yoghurt
In Huis
- 4 el honing
- naar smaak chocolade (optioneel)
- naar smaak kokosvlokken (optioneel)
Recept stappen
- NB leg de rode besjes ruim op tijd in de vriezer, zodat ze de tijd krijgen om te bevriezen. Hierdoor wordt de textuur van je frozen yoghurt beter.
- Mix in een kommetje de yoghurt met de honing. De honing zorgt voor een betere structuur van de yoghurt als deze bevroren is.
- Mix de bevroren rode bessen met de yoghurt in een blender tot een gladde massa.
- Schep de bessenyoghurt in een afsluitbare bak en zet deze in de vriezer. Laat dit ongeveer 4-5 uur volledig bevriezen.
- Wanneer de frozen yoghurt te hard is wanneer je deze uit de vriezer haalt, kun je de bak even 15 minuutjes buiten de koeling laten, zodat deze een klein beetje ontdooit.
- Schep de frozen yoghurt in kommetjes en decoreer optioneel met chocoladeschaafsel en/of kokosvlokken.