Frittata van roseval, snijboon, regenboogpeen, lente ui en geitenkaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 g Regenboogpeen
- 400 g Roseval aardappelen
- 600 g Snijbonen
- 4 stengel(s) Lente-ui
- 10 stuk(s) Eieren
- 50 ml Room
- 2 pakje(s) Geitenkaas
In Huis
- 1 el Provencaalse kruiden
- 1 tl Zout
- naar smaak Peper
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat de geitenkaas in de koelkast tot gebruik.
- Zet een grote pan met water en zout op en breng aan de kook (om tijd te winnen kan je ook de waterkoker gebruiken!).
- Neem de wat dikkere exemplaren van de wortels, schil of schraap ze en snij in schuine stukken van circa 1 cm. Was de aardappels, snij ze in de lengte doormidden en dan in plakjes van circa 1 cm. Haal de steeltjes van de snijbonen (puntje mag blijven zitten), leg ze op stapels en snij in schuine stukken van circa 1 cm.
- Snij de lente ui in ringetjes voor straks. Kluts in een grote bak de eieren met de room, de provencaalse kruiden, flink peper en het zout.
- Kruimel met behulp van een vork de helft van de geitenkaas vanuit de verpakking in het eiermengsel en kluts er goed door. Als het water kookt doe je eerst de wortels erbij, na 4 minuten de aardappels en na nog eens 4 minuten de snijbonen. Breng weer aan de kook en dan nog ca 2 minuten vanaf dat het kookt (check of aardappels en snijbonen beetgaar zijn). Giet af en laat uitlekken.
- Bedek een grote ovenschaal met bakpapier of vet goed in met olie. Meng de afgegoten groenten samen met de lente ui door de geklutste eieren. Roer even goed door en giet in de ovenschaal.
- Kruimel de andere helft van de geitenkaas over de groenten. Zet de frittata gedurende 20-25 minuten in de oven check of het ei gestold is.